27 juni 2013

Limoncello recept


Letade fram mitt inlägg från förra sommaren då jag gjorde egen Limoncello ...utifall någon vill testa att göra.
 
Gott att dricka som likör eller blanda upp det med vin .







Recept på Limoncello 

12 st citroner,  ekologiska   7.5dl sprit    dl vatten     dl strösocker


1. Tvätta och skala citronerna med potatisskalare.
2. Se noga till att inte få med den vita beska hinnan.
3. Lägg skalremsorna i en ren och rymlig glasburk.
4. Pressa citronerna och häll citronsaften i burken.
5. Fyll på med brännvin och låt stå svalt och mörkt i 5 dygn.
6. Koka upp vatten och strösocker till en sockerlag och låt svalna helt.
7. Häll sockerlagen i burken och blanda väl.
8. Låt burken stå kallt och mörkt i minst 1 vecka, gärna längre, innan du silar av skalen och häller upp likören på väl rengjorda flaskor.


10 kommentarer:

  1. Mums!
    Detta låter ju toppengott! Ska testas!

    SvaraRadera
  2. Min är också klar och väntar på att drickas upp! Fina glas! Kram Helena

    SvaraRadera
  3. Oj jag måste nog testa en sån där limocello, låter riktigt gott, är det läskande? Kram Nilla

    SvaraRadera
  4. Mumma! Låter väldigt sommarfräscht. Ska testas...när jag kommer hem igen.
    Kramen

    SvaraRadera
  5. Låter härligt friskt och härligt! Vi tar gärna en Limoncello här hemma då och då, är ju gift med en Italienare ;-) Kram C

    SvaraRadera
  6. Tack för receptet!
    STORA kramar till sötaste dig!!

    SvaraRadera
  7. Gott, måste jag också testa! Kram Sarah

    SvaraRadera
  8. Verkar både gott och läskande, tack för receptet!! Och vilka fina bilder! Flaskan pryder verkligen sin plats på bordet, snyggt!!!!

    Stööööööööörsta kraaamen aka

    SvaraRadera
  9. Åh, det där måste jag testa. Det låter ju så oerhört gott och perfekt nu på sommaren.

    Kram Daniela

    SvaraRadera
  10. Låter hur gott som helst!

    Snygg flaska och snygg etikett! Gillas skarpt!

    Kram Malin

    SvaraRadera