Letade fram mitt inlägg från förra sommaren då jag gjorde egen Limoncello ...utifall någon vill testa att göra.
Gott att dricka som likör eller blanda upp det med vin .
Recept på Limoncello
12 st citroner, ekologiska 7.5dl sprit 6 dl vatten 2 dl strösocker
1. Tvätta och skala citronerna med potatisskalare.
2. Se noga till att inte få med den vita beska hinnan.
3. Lägg skalremsorna i en ren och rymlig glasburk.
4. Pressa citronerna och häll citronsaften i burken.
5. Fyll på med brännvin och låt stå svalt och mörkt i 5 dygn.
6. Koka upp vatten och strösocker till en sockerlag och låt svalna helt.
7. Häll sockerlagen i burken och blanda väl.
8. Låt burken stå kallt och mörkt i minst 1 vecka, gärna längre, innan du silar av skalen och häller upp likören på väl rengjorda flaskor.
Mums!
SvaraRaderaDetta låter ju toppengott! Ska testas!
Min är också klar och väntar på att drickas upp! Fina glas! Kram Helena
SvaraRaderaOj jag måste nog testa en sån där limocello, låter riktigt gott, är det läskande? Kram Nilla
SvaraRaderaMumma! Låter väldigt sommarfräscht. Ska testas...när jag kommer hem igen.
SvaraRaderaKramen
Låter härligt friskt och härligt! Vi tar gärna en Limoncello här hemma då och då, är ju gift med en Italienare ;-) Kram C
SvaraRaderaTack för receptet!
SvaraRaderaSTORA kramar till sötaste dig!!
Gott, måste jag också testa! Kram Sarah
SvaraRaderaVerkar både gott och läskande, tack för receptet!! Och vilka fina bilder! Flaskan pryder verkligen sin plats på bordet, snyggt!!!!
SvaraRaderaStööööööööörsta kraaamen aka
Åh, det där måste jag testa. Det låter ju så oerhört gott och perfekt nu på sommaren.
SvaraRaderaKram Daniela
Låter hur gott som helst!
SvaraRaderaSnygg flaska och snygg etikett! Gillas skarpt!
Kram Malin