6 februari 2015

Zanat

 
I veckan hade jag turen att få besöka Stockholms auktionsverk för en presentation av Monika Försters samarbete med ett bosniskt träsnideri. Jag skriver faktiskt  tur , för det var så otroligt fint att få se dessa vackra handgjorda möbler .
 
 
Zanat -som betyder hantverk på bosníska- och som det nya varumärket heter  lanseras nu av Monika Försters .Möblerna tillverkas för hand av det bosniska snickeriet och är designade av Monika Förster , Harri Koskinen och Gert Wingårdh .Och alla tre designerna fanns med på Auktionsverket och berättade om sina verk.
 
 
Under Zanats pressvisningen på auktionsverket  fick vi se  hur det går till när man med olika verktyg tar fram de vackra mönster som man såg på möblerna .Mönster som har sitt ursprung från Arabien och  den här tekniken att ta fram mönster har utsetts av Unesco som ett världskulrurarv - vilket man lätt kan förstå. Zanat kollektionen kommer ställa ut på de stora mässorna under året och har ni möjlighet så passa på att kolla in de här vackra möblerna- det var  verkligen något utöver det vanliga.


 
Här är det Designen Harri Koskinen som berättar om borden  han designat för Zanat och bakom honom ser man just Monika  Förster ( i mörkt hår ).
 

 
......
Pernilla
 
Foto : Pernilla:N / PIAZZAN

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar