14 juli 2014

TjolöholmslottJa ni känner kanske igen Tjolöholmslott .Antingen för att ni varit här eller kanske du  la märke till det när det var med i en reklamfilm som gick på tv för några år sen för Slotts senap.

Ett besök här på Tjolöholmslott är en av de sakerna som vi brukar göra minst en gång varje sommar .
Det ligger några mil söder om Göteborg och tar väl ungefär 20 minuter att ta sig dit från Göteborg.

Slottsguidningen brukar vi hoppa över numera men det brukar alltid  finnas med en picknickkorg som intas nere vid havet nedanför slottsträdgården ( och där man också kan bada om man vill) .
Och vill man inte ha med eget fika finns det möjlighet till det här också och Tjolöholmslott är såklart ett populärt ställe att gifta sig på .

Och har man barn med sig finns det både anpassade slottsvisningar och även barnteater visa dagar .
Fram till 31 augusti pågår en sommarutställning , Enchanted Garden med Hannu Sarenström, som är skapad av just  trädgårdskonstnären Hannu  , även han känd från tv , bland annat ihop med trädgårdsmästaren Viktoria Skoglund och även  från många andra trädgårdsutställningar .
Så är du trädgårdsintresserad finns det mycket fint att inspireras av kring blommor och växter just nu ute på Tjolöholm. 
Och du kan även träffa Hannu Sarenstam själv mellan den 22 juli och 21 augusti då han visar och berättar om sin trädgårdsutställning på Tjolöholmslott.  

Och det finns nog inte ett besök på slottet  som passerat  utan att jag hört orden " Här skulle man kunna tänka sig att bo" när någon besökare står och tittat ut mot slottsträdgårdens baksida med utsikt över havet och det är verkligen en underbar vy.


Ja det var ett litet utflyktstips och vill ni  läsa mer om Tjolöholmslott kan du klicka in HÄR och Hannu Sarenströms Trädgårdsblogg hittar du  HÄR .

.......
Pernilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar