25 augusti 2017

Formex 2017Även höstens Formex bar temanamnet Nordic Space precis som mässan gjorde i februari  men den här gången var  det med fokus på det inre rummet. Vi fick berättat  för oss att nu vill trivas och ha det mysigt hemma när omvärlden utanför är oroligt  och det där som vi har hört i några säsonger nu att vi   börjar satsa mer på hållbarhet , tänka på miljön och inte uppmuntrar en slit och släng kultur ( lite motsägelsefullt när man går runt på Nordens största designmässa där det finns hur mycket prylar som helst ) ska slå igenom ordentligt och det börjar pratas om det avskalade, att vi verkligen tänker igenom vad det är vi behöver i våra hem och begreppen Body Comfort , Raw Luxury och Creativity är de tre trenderna som råder och som presenterades för oss på pressfrukosten under ledning av Li Pamp .

Under pressfrukosten  redovisades också nomineringarna till Formex designpris Formex Formidable och Formex Nova och  på onsdagkvällen var jag iväg på tillställningen Formex Nova på Hotell At  Six där årets vinnare tillkännagavs och som i år blev svenska Qian Jiang  Vem som kammar hem Formex Fomidable får vi veta först på nästa mässa i februari.

Just mysigt , omslutande och  estetiskt vackert var installationen som man mötes upp av i mässans entréhall . Det var riktigt skönt att slå sig ner i en av de hängande gungorna och pausa lite under dagarna.


Morgonens största  intryck stod Jessica Zanden för . Vilken underbar människa och med sina skådespelartalanger lyckades hon verkligen fånga  publikens uppmärksamhet när hon  berättade historien om hur hennes mamma , Joy Zandens gamla mönsterskisser plockats fram  ur källaren och nu lanseras i en ny  mönsterkollektion Zotheby´s av dotter Jessica .Jag gjorde också ett besök i monter  en av dagarna där jag fick titta närmare på de vackra mönster som Joy en gång i tiden skissat fram och där  mycket är inspirerat av deras hus ute på Särö .Ett av de mönster som tagits fram  består till exempel av alla de glas som står i husets vitrinskåp.

Något annat som fått mycket positiv uppmärksamhet  under dagarna  är Jotun ladys nya Färgkartor för LADY Puré Color och LADY 2018 och som visades upp genom målade väggar  på mässan  och och en presentation av Lisbet Larsen .Lisbets entusiasm tillsammans med  presentation av illustrationsbilderna fotograferade av Line Klein och stylade av  Kråkvik & d`Orazios med nya färgerna inspirerade många av oss som var där och lyssnade. Jag läser på de flesta social medier att många vill hem och måla om  med de vackra matta , väldigt matta färgerna . Blir ni nyfikna på bilder och färger kan ni ta en titt in här.Som alltid när man besöker Formex är det mängder med intryck och kameran är full med bilder som jag kommer dela med mig av framöver  som inspiration. 
Ha en fin kväll. 
......

Pernilla 

Foto:Pernilla.N /PIAZZAN
SparaSpara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar