19 januari 2016

Snökaos


Det blir ett väder inlägg  idag igen ....men måste ju bara nämna dagen  här i Göteborg som blev något utöver det vanliga - för oj, vilken sagovärld man vaknade upp till här imorse. Under natten hade det snöat i mängder  och det var otrolig vackert ute men det innebar också att det knappt var plogat någonstans.
Jag gjorde ett tappert försök och körde ut bilen från parkeringsplatsen men fick sen ägna en halvtimme åt att skotta loss mig för att kunna köra upp på parkeringsplatsen igen  ?!  och konstatera att det där med att köra bil var inte att tänka på idag . Det gick inte heller en enda buss eller spårvagn så det var bara att börja pulsa fram till jobbet och med jämna mellanrum fick man stanna upp  och hjälpa till och putta bilar som kört fast och det var så annorlunda att se hur karavaner , hundratals med människor,  rörde sig fram på göteborgsgator för att ta sig till jobben denna morgon 

Det blev verkligen en flashback från november 1995 då man vaknade upp till en liknande snövärld , fast med skillnad att den gången kunde man inte ens ta sig till jobbet.Och det var inte utan att vi skratta på jobbet i eftermiddags när den sista av kollegorna  infann sig på jobbet först klockan 3 i eftermiddags,  ungefär 7 timmar efter att ordinarie arbetstid började .


.....
Pernilla 


Foto : Pernilla.N / Piazzan
Snökaos Göteborg Inga kommentarer:

Skicka en kommentar