5 januari 2016

Rogivande när man sitter där med morgonkaffet ...
Det har blivit bister kallt ute och samtidigt som det ligger lite snö på marken såg jag det här vackert blommande trädet förra veckan. Jag har ingen aning om vad det heter ( kanske någon av er har koll ) men har sett det blomma tidigt på våren förut även om det aldrig varit så här tidigt, men oavsett vilket var det otroligt vackert med de små rosa blommoran mot den vita snön.Kylan som kommit nu innebär ju också att det blir svårare för våra småfåglar att hitta mat så jag packade upp  den nya fågelmataren och fyllde upp med lite frön i helgen och det har varit ganska rogivande att  sitta med en kopp kaffe på morgonen nu när jag varit ledig och följa vilka fåglar det är som kommer på besök .


Men på torsdag är det slut på ledigheten för min del och då drar vardagen igång igen . Ska bli kul det också även om det där med att gå upp till väckarklocka känns väldigt främmande. Här har vi tagit sovmorgon i stort sett varje dag nu under ledigheten.


............

Pernilla


Foto : Pernilla .N / PIAZZAN
Gränna 
Vinterbilder 
Evasolo
Fågelmatare3 kommentarer:

 1. Ja, nu får man njuta av den sista ledigheten och den vackra vintern som tillslut kom.
  Med största sannolikhet är det ett hybridkejsarolvon du har. Deras bästa blomningstid brukar infalla i februari men med denna milda vinter så är det inte så konstigt att det blommar redan nu. Jag har också ett som står i blom.

  En fin trettonhelg till dig,
  Cathrine

  SvaraRadera
 2. Ja nu när kylan slagit till får man hjälpa småfåglarna :)
  Börjar med jobba på torsdag... Känns ok absolut, men att gå upp tidigt känna mindre kul.. Har vänt på dygnet en del tror jag...
  Ha de fint!
  Kram Anna

  SvaraRadera