11 december 2015

Uppgrenna naturhus

Ni som följer bloggen vet att jag vuxit upp i vackra lilla Gränna och att jag fortfarande tillbringar somrar och helger här .För några veckor sen när jag var hemma passade vi på att ta en fika på  Upggrenna Naturhus . Vi hade planerat redan i somras att göra ett besök i det nybyggda naturhuset men varje gång vi tittade förbi så var det så mycket folk så det sköts upp. 


Uppgrenna Naturhus ligger någon kilometer strax norr om Gränna  på en otroligt vacker plats , omgärdat av åkrar och med en vidunderlig utsikt över Vättern och och Visingsö och är en plats där jag knäppt många bilder under årens lopp .Lilla Uppgränna ligger också  precis nedanför Brahehus där  ni säkert stannat till vid ngn gång för att beundra utsikten när ni åker E4 mellan Stockholm  och Göteborg.
På den här vackra plasten driver nu Bodil Antonsson Uppgrenna Naturhus . Tanken är att i detta miljövänliga hus med bland annat ett eget kretsloppsystem ska det värnas om hälsa och välbefinnande i samband med naturen där man bara ska få vara.Ett tänk som ligger helt rätt i tiden. I huset finns möjligheten att boka in konferenser , behandlingar , ta en fika eller avnjuta konserter i en unik miljö.

Jag tror att de håller cafet  öppet visa helger nu vintertid men tittar ni in och lägger till er som följare på deras facebooksida Uppgrenna Naturhus kan ni följa och se vad det är för event och öppetider som gäller om ni vill göra ett besök .
Själv längtar jag lite till att göra återbesök en varm sommarkväll och  sitta här med en kopp kaffe och få möjlighet att beskåda en av de fantastiska solnedgångarna men kan se i Gränna - för de är verkligen något utöver det vanlig aoch så hoppas jag att jag finns i Gränna vid något tillfälle då något bra musikevent är inplanerat här på Uppgrenna Naturhus .

Stort lycka till Bodil och Björn med det här fantastiska stället.

......
Pernilla


Foto : Pernilla.N / PIAZZAN


1 kommentar:

  1. Wow! Vilket ställe! Ser alldeles underbart mysigt ut...
    Önskar dig en skön kväll!
    Vinterkram från Titti

    SvaraRadera