3 juni 2015

Alessis ikoniska citruspress Juicy Salif firar 25 år





Designvärldens mest ikoniska citruspress Juicy Salif i design av Philippe Starck för Alessi firar i år25-årsjubileum. I samband med jubileet lanseras två specialutgåvor av citruspressen och magasinet “Tjugofem år utan att pressa en citron”



Och den här citruspressen stod verkligen högt på min önskelista på 90-talet och många gånger var jag på väg att införskaffa en till första lägenheten . För  Juicy Salif tillsammans med  en fruktkorg i rostfritt med citroner i och så en bukett tulpaner i blandade färger var väldigt trendigt att inredda sitt kök med där i början av 90-talet.




Och historien bakom Juicy Salif har ni här .Alberto Alessi ville berika Alessis produktkatalog med en bricka, en nyckelprodukt för Alessi som har ingått i företagets kollektion sedan grunden 1921. Han var intresserad av att se hur den franska designern Philippe Starck, med sin starka och personliga fantasi, skulle tolka denna produkt. Alberto Alessi hade inte hört något från honom under en längre period då det en dag låg ett kuvert från den italienska ön Capraia på Alberto Alessis skrivbord. I kuvertet låg en pappersservett från en restaurang på vilken Philippe Starck hade ritat skisser för en ny citruspress. Starck hade varit på semester och under ett restaurangbesök på ön pressat en citron över sin tallrik med bläckfisk. Detta blötdjurs form gav honom inspiration för skapandet av Juicy Salif.  Juicy Salif skulle komma att bli designvärldens mest omtalade citronpress.


......
Pernilla

Pressbilder från Alessi 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar