2 maj 2014

Något jag drömmer om ...

Foto :Pernilla / Piazzan.

Är ju att få ha ett eget Orangeri , men för det krävs ju en tomt och det är ju svårt så länge man  bor i lägenhet .Men jag gör mitt bästa att förvandla uterummet på landet till något som iallafall påminner om ett orangeri .

Igår besökte jag Träslövsträdgård som har fantastiskt mycket fint att inspireras av vad det gäller trädgårdar , krukor och så har de ett så fint växthus som de inreder lite olika inför varje säsong. 
Igår  såg det ut såhär och vill ni se hur de såg ut förra året kan klicka in HÄR och  HÄR.

och visst hade man mer än gärna slagit sig ner på en middag här ? Och vad det gäller vårt uterum på landet kräver det växter som kan klara sig längre tid utan vatten , så förra året när jag varit här köpte jag med mig just en massa suckulenter som trivs kanon i uterummet .


och såklart tog jag massor med bilder så fler kommer framöver .

......
Pernilla

4 kommentarer:

 1. Ett orangeri :) det skulle jag ed vilja ha. Tänk att kunna ta med sig morgonens kaffe och slå sig ner bland prunkande växter.
  Ha en härlig fredag, kram

  SvaraRadera
 2. Åhh det skulle jag också verkligen vilja ha jag som faktiskt har en tomt som det skulle få plats på, men tyvärr är de alldeles för dyra.
  synd att du inte kommer till Stockholm.
  Kram Helena

  SvaraRadera
 3. Ååå, så fina bilder! Vill också ha växthus eller orangeri, men tyvärr vill jag ju inte ha jobbet som följer utan bara njutningen...//kram maria

  SvaraRadera
 4. Här är en till som drömmer, har dock lyckan att ha en trädgård.
  Tusen tack för inspirerande bilder som hjälper till att få ändan ur vagnen och kanske börja gräva snart :=)
  iren

  SvaraRadera