24 januari 2013

Nästan som på Berns


Något av det godaste jag ätit är lite otippat haricoverts ?!  och då  är det de  som serveras på Berns Asiatiska uppe i Stockholm.

Och gissa om smaklökarna blev glada här ikväll när jag lyckades åstadkomma något som iallafall började påminna om smakerna på älsklings haricovertsen..




Till fyra portioner  behövdes: 

500 g fläskfilé
st skogschampinioner
150 haricot verts
20 ingefära
1st vitlöksklyfta
msk ljus soja
msk ostronsås
tsk sechuanpeppar , vitpeppar funkar också.
msk vitvinsvinäger

Skär champinionerna och snoppa haricot verts-bönorna.Finhacka ingefära och vitlök.
 Mortla sichuanpepparkornen.( jag använde vanlig vitpeppar ) 
Skär fläskfilén i tunna skivor och 
fräs  i en het panna tillsammans med pepparn.
Tillsätt haricotvertsbönorna, ingefäran, vitlöken och till sist champinionerna och avsluta med soja, ostronsås och vitvinsvinäger.

7 kommentarer:

  1. Mums, ser riktigt smarrigt ut - måste testas! Kram

    SvaraRadera
  2. åhhh vad gott det såg ut då.
    Nu blev jag hungrig. igen :)

    Kram och hoppas du har en mysig kväll!

    SvaraRadera
  3. Mmm... ser jätte gott ut!
    Kram /Maria

    SvaraRadera
  4. Ja men det är ju galet gott med dem där gröna! Jag brukar steka mina i olja och smör, i med en massa vitlök, salt och sen en skvätt balsamvinäger. Så gött.

    SvaraRadera
  5. Spännande recept! Vill gärna prova:)).
    Ha det gott.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  6. Heja dig! Så gott, härligt.

    KRAM!!

    SvaraRadera
  7. Det där lät gott! Tack för receptet. :)

    SvaraRadera