Något av det godaste jag ätit är lite otippat haricoverts ?! och då är det de som serveras på Berns Asiatiska uppe i Stockholm.
Och gissa om smaklökarna blev glada här ikväll när jag lyckades åstadkomma något som iallafall började påminna om smakerna på älsklings haricovertsen..
Till fyra portioner behövdes:
500 g fläskfilé
5 st skogschampinioner
150 g haricot verts
20 g ingefära
1st vitlöksklyfta
6 msk ljus soja
2 msk ostronsås
2 tsk sechuanpeppar , vitpeppar funkar också.
1 msk vitvinsvinäger
Skär champinionerna och snoppa haricot verts-bönorna.Finhacka ingefära och vitlök.
Mortla sichuanpepparkornen.( jag använde vanlig vitpeppar )
Skär fläskfilén i tunna skivor och
Skär fläskfilén i tunna skivor och
fräs i en het panna tillsammans med pepparn.
Tillsätt haricotvertsbönorna, ingefäran, vitlöken och till sist champinionerna och avsluta med soja, ostronsås och vitvinsvinäger.
Tillsätt haricotvertsbönorna, ingefäran, vitlöken och till sist champinionerna och avsluta med soja, ostronsås och vitvinsvinäger.
Mums, ser riktigt smarrigt ut - måste testas! Kram
SvaraRaderaåhhh vad gott det såg ut då.
SvaraRaderaNu blev jag hungrig. igen :)
Kram och hoppas du har en mysig kväll!
Mmm... ser jätte gott ut!
SvaraRaderaKram /Maria
Ja men det är ju galet gott med dem där gröna! Jag brukar steka mina i olja och smör, i med en massa vitlök, salt och sen en skvätt balsamvinäger. Så gött.
SvaraRaderaSpännande recept! Vill gärna prova:)).
SvaraRaderaHa det gott.
Kram Maria
Heja dig! Så gott, härligt.
SvaraRaderaKRAM!!
Det där lät gott! Tack för receptet. :)
SvaraRadera