24 juli 2017

Mollösund på OrustDet finns ju så otroligt mycket vackra ställen att besöka längst med Bohuslän 
och ett av dem är det gamla fiskelägret, Mollösund , ute på sydöstra delen av Orust .Vi tog bilen hit i helgen , det tar drygt  1 timme från Göteborg .


Tyvärr var det inte så soligt och varmt så det blev inget dop i havet men vi strosade runt i trånga  gränderna mellan alla vackra hus som ligger här tät, tät  och med så mycket charmiga snickardetaljer. Många av de gamla husen husen är så vackert renoverade och här finns också vackra nybyggda hus.Vi tog oss såklart ner till hamnen också och där längst ute på Korrholmen köpte vi himmelskt goda krabbor på Morgans fisk .Dessa delikatesser intog vi sen med  utsikt över havet och alla segelbåtar som låg förtöjda och godare sommarlunch än så blir det inte. Kan varmt rekommendera att handla här om ni har väggarna förbi .Skaldjuren kokas utanför butiken för att bli så färsk som möjligt och personalen i butiken var också hur trevlig som helst . Vi gjorde faktiskt en vända till och köpte med oss helt nykokta  havskräftor och skaldjursröra att kalasa på under  kvällen.


Extra vackert var det också i grändernai Mollösund då stockrosorna blommade  för fullt.Måste nog så lite ljusrosa stockrosor till nästa år - de är så vackra i färgerna. 
Det var en fin dag i Mollösund och innan vi kom dit hann vi med lite andra ställen också men mer om det en annan dag . 

Skön kväll till er alla./ Pernilla . N Inga kommentarer:

Skicka en kommentar