10 juni 2017

Porslinet Selma- Emma von Brömsen och Götefors
I veckan var det dags för Götefors  att visa upp sitt nya porslin SELMA som är ett samarbete mellan Götefors  Porslin och  Emma von Brömsen . Porslinsserien består av 6 delar i och går i blått och där den blåa färgen är speciellt framtagen för att matcha de klassiska gamla porslinsserier som många av oss har stående hemma - så att man vackert ska kunna kombinera och använda det nya och det gamla- tillsammans  - en fin tanke och helt rätt i tiden med tanke på hållbar inredning.
( Om ni tittar in hos Krickelin på Elle Decoration ser ni ett exempel på den idén ) Selma- som det nya porslinet blivit döpt till har Emma Designat med en vackert fågel - och fjädermotiv  och jag gillar Emmas tanke om att det int behöver vara en artbestämd fågel utan här kan det bli vilken fågel som helst ,det är bara din egna fantasi som sätter gränser.
Anna Schöneman som är kvinnan som startat upp det nya företaget Götefors porslin håller till vardags till i Kvarteret vid Kvarnbyn i Mölndal men porslinet tillverkas i Portugal som är väldigt erkända för just sitt porslin och vid lanseringen av porslinet Selma  var det just i den gamla kvarnen i Kvarnbyn som vi fick vi se serien  uppdukad och vi bjöds där på bubbel och tårta  - och det var verkligen inte vilken tårta som helst . Den otroligt vackra och goda tårtan hade konditorn Patrik Fredriksson skapat och att han blivit utsedd till årets konditor för något år sedan var inget man tvivlade på - det var en tårta jag mer än gärna äter igen.


Tack för en fin pressvisning och stort Lycka till  ! Emma och Anna.Vill man köpa porslinet kommer man kunna hitta information om var på deras respektive hemsidor och tanken är att försäljningen kommer igång  i September i år .......


Pernilla

Foto : Pernilla.N / PIAZZAN


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar