4 juni 2017

En pärla på Österlen - Mellby Klockargård
Det blev ett kärt återbesök av Österlen förra veckan.Vi lyckades pricka in fyra dagar  med klarblå himmel, strålande sol och sommarvärme och så här innan den stora semestersäsongen  satt igång  slapp vi också alla hysteriska köer till allt - underbart om ni frågar mig och det gavs möjlighet att njuta av Österlen på det sättet som jag tycker bäst om. 


En av kvällarna hade vi bokat bord på Mellbyklockargård som är ett sån´t där ljuvligt Österlenställe där man sitter i ett växthus och intar god mat och vin som serveras av mycket trevlig personal och man får nästan känslan av att sitta  hemma hos någon  kär vän med vacker utsikt även de skånska slätterna och havet långt borta i horisonten .Jag förstår att det inte är lätt att få bord här under semesterveckorna ( men helt klart värt ett försök). 
Vi tog även en liten tur i trädgården innan vi slog oss ner till bords där diskussionen om hur våra gamla fönster som ligger på landet kanske skulle kunna förvandlas till ett växthus - vi får se om det blir något mer än bara en tanke. Men vi tyckte alla att det där med att ha en murad grund är väldigt snyggt.


De övriga kvällarna blev det hemmagrillat då vi hade så mysiga boende med tillgång till trädgårdar och grill men ganska nära Mellbyklockaregård ligger Fridens Pizzeria som servera mycket goda pizzor i en väldigt charmig miljö .om man vill ha tips på fler restauranger .Bordbokning långt innan är dock ett måste och man få också räkna med att få vänta på sin mat ganska länge - men har man tiden är det också väldigt charmigt ställe.

......

Pernilla

Foto : Pernilla.N / Piazzan
Österlen
Mellbyklockargård

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar