12 maj 2017

Lisebergs trädgårdsdagarDet fick bli en liten sväng in på Liseberg under eftermiddagen för  att inspireras lite av alla vackra växter man kan hitta där under Lisebergsträdgårdsdagar som anordnas  i nöjesparken fram till på söndag . 

Men under trädgårdsdagarna finns det möjlighet att införskaffa sig en massa vackra blommor och växter . Här finns återförsäljare för handelsträdgårdar och blomsterbutiker som säljer lökväxter , pioner , pelargonier , plantor och  tillbehör man kan behöva vid  plantering och odling.

Tyvärr har det ju varit så kallt så man har ju knappt kunnat plantera ut någonting av det man förodlat.  Vardagsrummet här hemma har i veckan övergått  till en dahliaodling nattetid  då jag varje kväll kånkar in de 12  dahliabuskarna från balkongen för att de inte ska frysa sönder om det blir frost och sen ut med dem igen varje morgon.Som vanligt fanns Blomsterkonstnären på plats - en jättefin blomsterbutik här i Göteborg  som ligger på Vasagatan  och som alltid lyckas plocka ihop så mycket vackra växter till trädgårdsdagarna.

Den mest originella  växten hittade man hos La Fleuriste i form av Zombiefinger - måste ju vara ett säkert kort för de som  inte har några gröna fingrar alls .

.......


Pernilla 


Foto : Pernilla.N / PIAZZAN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar