26 maj 2016

Big & Bold - Linums jubileumskollektion
Svenska Linum firar  sitt 50 år jubileum genom att ge ut en jubileumskollektion , Big & Bold och som man hade pressvisning för i veckan och återigen får man en bekräftelse på  Linums fantastiska  hantverk i sobra färger  och med klassiska uttryck även om just den här kollektionen Big & Bold är lite djärvare i färgsättning och mönster .'

Jubileumskollektionen Big & Bold innehåller förutom hemtextiler även en serie hårda produkter till det dukade bordet  som skärbrädor, mortlar, fat  , koppar m,m i material som marmor, mässing och keramik . I samarbete med Kasthall har man också tagit fram den handtuftade mattan Citizen som man ser på bilderna nedan . 

Linums historia startade upp för 50 år sedan nere i Indien där Linums grundaren stötte på två indiska bröder från en etablerad vävfamilj och tillsammans investerade de i 10 vävstolar med en ambition att skapa hemtextilier med kvalitet och hållbarhet  och som nu 50 år återfinns i  över 20 olika länder.

Och eftersom bilderna som släppts är så fina kan jag inte låta bli att lägga upp många, väldigt många bilder .
Linums tankar om hållbar produktion som ska sträva efter minsta möjliga miljö påverkan tycker jag också är beundransvärt och värt att höja .


Stort grattis till 50 år i branschen  Linum. .......

Pernilla 

Pressbilder Linum / Jonas Ingerstedt 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar