29 november 2015

Blommor till julEfter en tur till skogen har jag gått igång med saxen här hemma och  gjort mitt bästa för att forma vanlig grönmossa så att det det ska påminna så mycket som möjligt om vacker kuddmossa som jag inte hade tillgång till idag - och jag blev riktigt nöjd.Inspirerad av Victoria Skoglund och hennes tips på  gårdagens TV4 morgonprogram  igår som hon var med i delade jag några multihyacinter och stack in lökarna mellan mosskuddarna . Även jag gillar den här hyacinten som får små spröda blomsterstänglar och är en blomma som funnits här de senaste åren i december  och när Victoria gav tipset om att plocka i den i ett adventsarrangemang igår blev jag väldigt inspirerad . Måste ju bli väldigt vackert med de små blommorna som kommer växa upp bland mosskuddarna.


Både mossa och hyacinter är ett måste här till advent och sen många år tillbaka  finns alltid julrosen här hemma också - den är så otroligt vacker tycker jag .En massa kvistar från en , tall och gran tycker jag om att dekorera med också och de senaste åren har jag älskat att dekorera med lärkvistar , vilket också inneburit att jag blivit lite av en expert att hitta lärkträd ute i naturen.

Vad det gäller hyacinter tål jag bara de vita , så det får bli dem som kommer in  och så låter jag de blåa stå i ett arrangemang ute på balkongen .  Jag brukar köpa på mig ett gäng hyacinter åt gången och så har jag dem stående på balkongen( om det inte är minusgrader) och så plockar jag in allt eftersom de blommar över .
Amaryllisen är såklart också en favoritblomma men än har det faktiskt inte inhandlats några utan det får bli lite närmare jul . 

Nu ska jag ta en knippe buntband och ge mig ut på balkongen och sätta fast en ljusslinga för att skapa adventskänsla därute med och har ni inte använt er av buntband till det kan jag varmt rekommendera det - på bara några minuter sitter slingan på plats.

Ha en fin första advent därute .

..........Pernilla


Foto : Pernilla.N / PIAZZAN 
Julblommor 
Jul , Christmas .

2 kommentarer:

 1. Älskar blommor och nu i juletider finns det ju såååå mycket fint!
  Bästa pyntet tycker jag, för jag är inte så mycket för tomtar o så.
  Men blommor, ljussslingor och vackra julkulor... Det räcker gott för mig:)
  Ha de fint!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Fina bilder på vackra blommor. Så fint med hyacinter. Kram

  SvaraRadera