21 augusti 2015

Potteryjo


Med några pinnstolar målade i pastellfärger , en matta, ett bord , ax , gräs och fikon presenterade keramikmärket Potteryjo sin keramik på Formex mässan . En väldigt enkel men så vacker styling som gjorde att den vackra keramiken verkligen kom fram .
Potteryjo grundades av Johanna Hampf 2011 som har en tanke om att porslinet man dukar med ska vara lika viktig som maten vid en måltid och när man ser Potteryjoporslinet ser man också att det lagts stor vikt vad att det ska vara ett porslin med bra kvalité och glasyr .

Potteryjos nyheter som presenterades nu på Formex var den gröna  färgen på porslinet och så  tekannan , mjölkannan och muggarna i serien Daisy med ett blommönster i relief som ni ser på bilderna  nedanför och det är verkligen ett porslin som väcker lust att duka upp till en vacker middag .


Tyvärr glömde jag fråga vem som gjort den fina stylingen så jag kan inte ge någon creed här men mina ögon gillade verkligen både porslinet och den vackra , men enkla stylingen .Sen vet jag inte om det var för att jag tittade lite extra mycket på keramik och porslin denna gång , på Formex men just nyproduktion av tekannor verkade var populärt denna höst och då gärna med ett lite "klumpigare" mönsterform.Ska bli kul att se om det är te som ska bli trend att dricka framöver 

........

Pernilla

Foto : Pernilla.N / PIAZZAN- Formex 2015 

1 kommentar:

 1. Visst är porslinet fint.
  Jag har några koppar, fat och assietter från Potteryjo i färgen aqua.
  Enkelheten är det som jag gillar bäst med märket.

  Super fina bilder.

  Ha det bra.
  Kram Kamilla

  SvaraRadera