12 april 2015

Asiatisk tacos



God kväll !

Här kommer recpetet på mästerkocken Amirs asiatiska tacos , fläskkött som man marinerar och virar salladsblad runt  och som jag skrev om på instagram @piazzanblogg i fredags och som jag lovade lägga ut recept på till bland annat Jenny. 

Så varsågoda - och gillar man asiatiska smaker , så är det det absolut värt att pröva.


2 dl youghurt 10 %
2 st lime 
1 dl soya , ljus ( jag använder Thaisoja ) 
1 msk riven ingefära 
2 msk farinsocker 
3 vitlöksklyftor 
1 st chilipeppar 
600 g fläskfilé eller fläskytterfilé 
1 msk olja 
1 msk sesamolja 
Romansallad
2 dl böngroddar 
20 st cashewnötter 
Färsk koriander 

  • Blanda yoghurten med 1 msk limesaft, 1 msk soja och 2 tsk ingefära. Ställ i kylen. 

  • Blanda ihop en marinad med resterande soja, 1 tsk ingefära, farinsocker, pressad vitlök och finhackad chili. 
  • Skär fläskfilén i fingerstora bitar och lägg ner i marinaden. Marinera 30 minuter i rumstemperatur. 

  • Hetta upp en stekpanna och häll i olja och sesamoljan. Stek sedan köttet på hög värme så att köttet blir ordentligt brynt på ytan. Häll i marinaden i stekpannan och stek tills du får en klibbig och härlig sås som sätter sig runt köttet. Gör små wraps av salladsbladen och lägg i kött, böngroddar, cashewnötter och grovhackad koriander. Toppa med yoghurtsåsen.

Smaklig spis !

......
Pernilla

Foto : Pernilla.N / PIAZZAN 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar