God kväll !
Här kommer recpetet på mästerkocken Amirs asiatiska tacos , fläskkött som man marinerar och virar salladsblad runt och som jag skrev om på instagram @piazzanblogg i fredags och som jag lovade lägga ut recept på till bland annat Jenny.
Så varsågoda - och gillar man asiatiska smaker , så är det det absolut värt att pröva.
2 dl youghurt 10 %
2 st lime
1 dl soya , ljus ( jag använder Thaisoja )
1 msk riven ingefära
2 msk farinsocker
3 vitlöksklyftor
1 st chilipeppar
600 g fläskfilé eller fläskytterfilé
1 msk olja
1 msk sesamolja
Romansallad
2 dl böngroddar
20 st cashewnötter
Färsk koriander
- Blanda yoghurten med 1 msk limesaft, 1 msk soja och 2 tsk ingefära. Ställ i kylen.
- Blanda ihop en marinad med resterande soja, 1 tsk ingefära, farinsocker, pressad vitlök och finhackad chili.
- Skär fläskfilén i fingerstora bitar och lägg ner i marinaden. Marinera 30 minuter i rumstemperatur.
- Hetta upp en stekpanna och häll i olja och sesamoljan. Stek sedan köttet på hög värme så att köttet blir ordentligt brynt på ytan. Häll i marinaden i stekpannan och stek tills du får en klibbig och härlig sås som sätter sig runt köttet. Gör små wraps av salladsbladen och lägg i kött, böngroddar, cashewnötter och grovhackad koriander. Toppa med yoghurtsåsen.
Smaklig spis !
......
Pernilla
Foto : Pernilla.N / PIAZZAN
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar