15 januari 2015

Utställningstorget på FORMEX och vårens trendtema.

Trenderna för våren / sommaren 2015 är framtagna av Lotta Ahlvar  i sällskap med moderådet  och Formex startade upp för min del igår med pressfrukost , där bland annat just Lotta Ahlvar berättade om årets trendtema .Nordic Neat , Nordic Essence, Nordic Motion och Nordic Folk.Utställningstorget , där dessa bilder är tagna , har  inredningsstylisterna  Saša Antić och Niklas Hansen byggt upp  utifrån dessa  trender .Inte alls lika traditionell utställning som tidigare , vilket kändes lite roligt tyckte jag.


På  pressfrukosten  pratades det om att  ljust och fräscht lämnar vi absolut bakom oss nu .Vi kommer vara mer strukturerade och skapa  ordning och reda i våra hem . Samtidigt nämndes ordet lekfullt många gånger och att vi ska inte bli förvånade om vi kliver in på de riktigt trendiga kontoren och hittar anställda liggandes i saccosäckar och jobbar  och vi kommer ser saker med massor av färg, färg, färg. Trenden sägs också gå mot att vi kommer inreda visuellt och  gärna med symmetriska mönster på textilier. Att tänka miljövänligt och på återanvändning av material blir allt mer det normala är ovanliga och produkter som ser ut som plast och keramik  som bland annat gummistövlarna här nere , är istället gjorda av biobaserade material .







Färger som vi ser 2015 är bland annat orange, rosa och blått .Klassiska gamla mönster tas upp i produktion igen och hantverk spås bli stort detta år och den nordiska folkloristiska traditionen är inspirationskälla till mycket.






Mer trendspaningar och mina favoriter från Formex och de olika inredningsföretagen kommer imorgon.

.......
Pernilla

Foto : Pernilla.N / PIAZZAN 




1 kommentar: