21 oktober 2014

Falkenberg StrandbadDet kan ju verkligen rekommenderas att boka in sig för en spahelg nu i oktober då det är gråare och tristare än någonsin. Jag och min kära syster begav oss till Falkenberg Strandbad i helgen . Ett hotell som ligger på Skreastrand  precis bredvid havet och  det var  hur mysigt som helst att sitta inne på hotellet framför den öppna spisen  med lite bubbel eller vänd ut mot havet där vågor dundrade in  medan regnet öste ner utanför.


Vi hade bokat ett paket där ett spa-behandling (Ivory-paketet)  ingick .
 Det innebar att vi i en grupp om 6 pers,  fick pröva på olik spa-ritualer från olika länder . Väldigt skönt , även om en del moment hade lite väl ont om tid tyckte vi. Men man var fantastiskt avslappnad efter sista momentet som man tillbringade i ett stort  rum med en gigantisk öppen spis och där det stod 9 stora sängar som man fick spendera  45 minuter i  och koppla av ,medan man kunde inta lite småsnacks- hur mysigt som helst. 


Därefter la vi oss i poolen med havsutsikt ( som man har tillgång till även om man inte bokar in sig på något paket ) och såg vågorna rulla in mot stranden precis utanför medan solen gick ner.
Frukosten som intogs med den här vyn var vi verkligen jättenöjda med .

Däremot tyckte  man ju synd om den stackars serveringspersonalen  och kockarna  som jobbade i restaurangen på kvällen . Det var fullsatt och många av gästerna fick vänta jättelänge på sin mat -vet inte om det var en tillfällighet men det var verkligen under all kritik. Men tillsammans med våra bordsgrannarna vid borden runtomkring var vi till slut tvungna att gapskratta och skoja åt alltihop -det blev faktiskt en av de mest komiska restaurang besök jag varit med om- Men det var tur att jag inte var speciellt hungrig när jag satte mig , då hade det  inte varit lika lätt att ta det med ett leende.
På morgonen  dagen efter tog vi på oss regnställ och tog en promenad längst med Skrea-stranden innan vi checkade ut och lämnade Falkenberg,  och som sagt,är det någon gång på året man behöver sådant här så är det verkligen den här tiden på året - det här skulle man alltid göra en gång på hösten.......
Pernilla
Foto : Pernilla. N / PIAZZAN2 kommentarer:

  1. Det ser helt fantastiskt ut. Skulle behöva göra något liknande.
    Kram Jannike

    SvaraRadera
  2. Åh det verkar som ni haft supermysigt och hoppas vi också får det fast det är en annan stil dit vi ska tror jag.
    Kram Helena

    SvaraRadera