15 augusti 2014

Formex hösten 2014

Jag har precis laddat ner exakt 873 bilder från kameran som jag tog under mitt besök på inredningsmässan , Formex i veckan .Och utöver mina egna  foton så har jag fått tillgång till mängder med nya pressbilder från inredningsföretag, så det finns mycket att inspirera er med här på bloggen framöver .


Och jag tror att jag börjar med att visa lite från utställningshallen där man byggt upp en utställning utifrån de fyra olika trenderna  för hösten 2014  , Soft Nordic,  Wild Wood , Dark Fragrance och  Raw Rustic Junction. som också designern och trendexperten Jan Rundgren  föreläste om på Mässan. Soft nordic med sina pastellfärger och ljusa trädslag sägs vara  den starkaste trenden .Här kombineras  ljusa färger (  rosa, aprikos och rostbrunt )  med naturmaterial  som ull och garvat skinn och blandas upp med grått och den har en formgivning som har sina rötter i skandinavisk design från 50-talet.

Wild Wood, där man hittat  inspirationen i  landskapen och det nordiska köket .Färgerna man hittar här är  naturfärger som kombineras med sotsvart och vita vintertoner  med motiv som blad, frökapslar och grenar.

Här hittar man också material  i obehandlat trä, sten och keramik och föremål som tar plats som  stora vaser och stora dekorationsfat .
Dark Fragrance, Här  har  man hämtat  inspiration från renässansens blomstermotiv och här blandas  tyngre färger som  rubinrött , starkt lila och rosa ihop med varma färgskalor i brunt och guld.

Och så den sista Raw Rustic Junction. Här pratar man om  slumpmässigt spännande färgkombinationer, rostiga ytor och material med mycket patina. som tillsammans med  trä, cement och glas förstärker den råa känslan.Trenden innefattar också mycket återvunnet glas .

Så vad säger ni utifrån de här bilderna.  Vilken trend tilltalar er mest ? 
......
Pernilla


Foto : Pernilla / Piazzan.

1 kommentar:

  1. Vilka HÄRLIGA bilder :) alltid kul med ny inspiration i höstrusket

    Ny post ute...Heta höstnyheter från Hm Home :)

    Ha en kanonvecka

    LOVE Maria at inredningsvis - Swedish decor, food, and fashion

    SvaraRadera