21 juli 2014

Blått och vitt porslin



Det har sagts på trendföreläsningar jag varit på att vi svenskar gärna  återkommer till det blåa och vita i inredningen i våra hem under somrarna och det gäller även det porslin vi gärna vill ha. 
.
Just nu känns det inte bara som ett val till sommaren  utan det är trendigt värre med porslin i vitt och blått.
Trendigast av alla är väl  det engelska porslinet Spode som bland annat syns hemma hos Storbloggaren Petra , med bloggen House of Philia.

Själv tycker jag att det är roligt att se hur de klassiska porslinsserierna Mon Amie och Ostindia  från Rörstrand får ett uppsving och även det kungliga danska porslinet från Royal Copenhagen.




Men vad säger ni , 
 gillar ni porslin i blått och vitt ? 

Pernilla



Bild 1 och 3 : Rörstrand.
Bild 2 : Royal Copenhagen .

5 kommentarer:

 1. Visst är det klassiskt och snyggt! Har ett engelskt blå-vitt porslin som hängt med i mååånga år. Till vardags mest, men tröttnar aldrig på det. Fantastiskt nog verkar det outslitligt!
  Skulle jag köpa nytt är nog Rörstarnds nya variant av Ostindia det jag skulle välja!

  SvaraRadera
 2. Jaaaaa visst är det härligt sommarfräscht med blått o vitt!!
  Somrigt o fräscht:)
  Hoppas du har det bra o njuter av semester:)
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Jag tycker blåvitt porslin hör sommaren till på något sätt, precis som många andra. Jag har Blå blomster från Royal Copenhagen och jag älskar den. Har börjat använda den mycket mer nu de senaste åren. Kanske inte den trendigaste servisen av de blåvita men ändå.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Jag gillar verkligen det blå vita porslinet. Helst skulle jag vilja ha Blå Blom, men i väntan på det så köpte jag ett engelskt porslin på auktion, över svenska slott. Kramizz Laila och ha en fortsatt skön sommar

  SvaraRadera
 5. Underbart med blåvitt porslin, en klar favorit hos mig!:)

  SvaraRadera