25 maj 2014

Bondpion

Foto : Pernilla.N / Piazzan

Pioner har ju blivit en otroligt populär blomma  och då  framför allt som snitt blomma .

På sommarstället där jag även tillbringade  mina somrar som barn var bondpionen en av de traditionella torparväxter som  funnits där i många  år.Vi har sen delat dessa pionbuskar flertalet gånger så nu finns det många buskar av bondpioner. Några har vi dock fått plantera om ytterligare en gång ,då de inte blommat då vi planterat dessa för djupt .
Men förutom de röda bondpionerna finns det även vita pioner och i år har jag också köpt till ytterligare en vit sort , plus en rosa .De blommor ju inte detta första år , men till nästa år hoppas jag få njuta av rosa blommor också.

Synd bara att de blommor under en så kort tid .
......
Pernilla

3 kommentarer:

 1. De är underbara! Hade en i gamla trädgården, jag tycker de känns lite svåra dock när man inte har helt gröna fingrar...

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 2. Jag älskar pioner! Farfar hade en som han vårdade ömt och den fick syster min ärva när farfar flyttade till lägenhet. I år fick jag ett skott från farfars pion och döm om min förvåning när det kom en knopp i den direkt. Vilken lycka! Fast lyckan var kortvarig för en viss blivande 4-åring skulle hjälpa pappan med trimmern och sen var det inte någon knopp mer. Jag sörjer den knoppen djupt för det kändes som att ha en bit av farfar i trädgården, tramsig men det kändes så. Nåja den kommer väl igen annars finns ju farfars pion kvar.

  SvaraRadera
 3. Pioner är så vackra! Kul att ni lyckats dela på buskarna. De är väl väldigt känsliga annars.

  Kram Lena

  SvaraRadera