27 april 2014

Till Fabriken
Godmorgon !

Dags för söndagsbild till Fabriken och idag lägger jag in bilder på vad jag som måste vara en  pelargonia och som Har själv tagit en massa skott av mina Mårbacka pelargonier som nu börjar skjuta en massa nya blad och det ska vara ett tecken på att rötterna kommit igång att växa ordentligt , så idag blir det nya större krukor till dem och att börja gödsla dem ordentligt.

Det sägs ju att pelargonia växer efter storlek på kruka- växten får samma omfång som den har ...om det stämmer har jag faktiskt ingen koll på ,men det kanske är någon av er som läser som  har ? 
Vill ni se fler söndagsbilder klickar ni in här.

3 kommentarer:

 1. Härliga bilder på sommarblomman nr 1

  Ha en fin söndag. // Lissen

  SvaraRadera
 2. Å då fint! Har aldrig gett mig på att odla själv men stod och suktade på torget igår. Underbara blomma.

  SvaraRadera
 3. Jag kan verkligen inget om pelargoner men jag har kommit att älska den blomman. När jag var yngre förknippade jag den med tantblommor för att man mormor hade varje fönster fullt med pelargoner. Hon gick och knipsade av överblommade blommor med sina knotiga fingrar och sa att det måste man minsann göra så att de som var på väg att blomma fick ny kraft. Men så har jag ju med åren insett hur vacker denna blomma är. Och vad häftigt det vore om den växer i takt med det utrymme den får. Då kan den ju bli hur stor som helst i princip :D
  Ha en fin söndag

  SvaraRadera