19 juli 2013

Gränna

 
Foto :Pernilla/ Piazzan


Ikväll får ni följa med på en liten tur förbi Hotell Amalia i Gränna.  Ett litet sött hotell inhyst i gamla trähus och med statyn av Amalia ( Hon som skapade den berömda polkagrisen ) strax utanför entrén .

Otroligt gulligt och i trädgården upp mot Bergsgatan står solsängar där man ser  hotellgäster ligga och läsa i skuggan av äppelträd....ser inte dumt ut alls.

 
 


Och strax ovanför hotellet ligger trapporna upp till berget och där man mer än gärna tar en räckmacka på Kaffestugan och tittar på en storslagen utsikt över Gränna och Vättern.
Just en promenad längs med Bergsgatan med alla vackra gamla trähus är ett måste  tycker jag om man besöker Gränna.


 
 

5 kommentarer:

 1. Jag har varit många gånger i Grännna och jag älskar den lilla mysiga staden. Det är också jättefint nere i hamnen och att ta en båttur över till Visingsö med färjan och åka remmalag,dvs häst och vagn. Mycket uppskattat av både barn och vuxna!

  SvaraRadera
 2. Ja...till Visingsö har jag gjort många turer och har så mycket roliga minne från somrar ute på "Öa" då jag växt upp i Gränna ...:)  SvaraRadera
 3. Har bara varit i Gränna en gång, men gud så mysigt det var! Påminner om vår grannort, Sigtuna! :)
  Så fina bilder! Njut!
  Kram /Maria

  SvaraRadera
 4. Ser hur mysigt och fint ut som helst! Har aldrig varit i Gränna men det kanske är dags snart, av bilderna att dömma. :)

  SvaraRadera
 5. Å Gränna som är så vackert!!

  SvaraRadera