26 juni 2013

Chokladverksta´n i Tokarp Södergård

Foto :Pernilla/ Piazzan


Det är ganska fantastiskt att vi , ett gäng på åtta stycken  barndomskamrater , numera utspridda över stora delar av landet , Fortfarande ser till att träffas ett par gånger om året .

Nu senast var vi faktiskt hos "lillsyrran " till en i gänget , Tina , en otroligt drivande tjej , som haft flera olika cafeér och nu driver chokladverkstan på Tokarp Södergård  i Jönköping.

Och där gick vi loss och tillverkade tre olika slags praliner , blev fullproppade med fakta om choklad , lärde oss hur man aldrig ska bita i praliner , utan låta dem smälta i munnen för at verkligen känna smaken .
Vi åt även   de ljuvligaste kakorna bakade på smör, sittandes på vackra pinnstolar i det vackra cafeét som Tina inrett i det gamla stallet.

Och det där med att göra saker , vara aktiv när man träffas , det är verkligen kul tycker jag .
och skulle man vara intresserad av göra egna praliner är det bara att boka in sig HÄR .

och såklart fick vi mängder med praliner med oss hem ....och tänk ...alla är slut ?!

5 kommentarer:

  1. Vackert och snyggt och frestande, man blir minsann lockad att få vara sådär kreativ och få choklad på händerna samtidigt, härlig kombo, och sedan få äta godisarna:)

    Och roligt att hålla igång ett sånt gäng:)

    Ha en bra dag!
    Camilla

    SvaraRadera
  2. Vilken rolig grej! Kan förstå att ni hade en kul stund bland allt gott :)

    kram kram Malin

    SvaraRadera
  3. Låter jättekul! Har aldrig testat göra praliner men det låter väldigt kul i alla fall!
    Vi är också ett gäng som känt varandra hur länge som helst som ses ett par gånger om året. Det är värt jättemycket tycker jag!

    Kram Malin

    SvaraRadera
  4. Göra praliner o sen få stoppa dem i munnen o njuta av den härliga chokladen hade passat mig perfekt, chokladälskare som jag är. Förstår att det inte finns några kvar.....Kramisar Tina

    SvaraRadera
  5. Åh så kul! Ska lägga det på minnet. Min mans familj bor i Jkpng så vi är där ibland.

    SvaraRadera