16 oktober 2012

Krukor från OOHH hos FLORAMOR och KRUKATÖS


Bilder lånade med tillstånd från Floramor och Krukatös

En del saker känns mer i hjärtat när man köper , som dessa Krukor i papper från Oohh som FLORAMOR  och KRUKATÖS fått in i butiken . Urfina tycker jag .

"Krukorna består av  återvunnet  material och är handgjorda på Sri Lanka av en grupp kvinnor som får ordentligt betalt och kan jobba hemifrån och då samtidigt ta hand om sina barn. Fiske är i detta område en viktigt inkomstkälla, men tyvärr är alkohol ett ohyggligt stort problem för fiskarna som inte alltid får lönen med sig hem. Detta projektet ger alltså kvinnorna möjlighet till att kunna försörja sig själv och sina barn." / Floramor och Krukatös.


och som vanligt finns det mängder med mer  saker i butiken som man gärna skulle tacka ja till .Som den här pallen från House Doctor som är såååå fin och som står högt upp på min önskelista...
8 kommentarer:

 1. Så mycket fint : ) kram Sofia

  SvaraRadera
  Svar
  1. JA och ännu mer om man besöker butiken . Butiken är liten men med ett stort utbud. Mycket fint från bl a House doctor.

   Kram

   Radera
 2. Åh, vill ha krukorna!!! Urläckra. Kram

  SvaraRadera
 3. Åh, vilka fina krukor! På Sri Lanka har jag varit två gånger! Jättebra att kvinnorna kan jobba hemma och få bra betalt!

  Ha en fin dag!
  Kramar viktoria

  SvaraRadera
 4. Det är 23 år sen jag var på Sri Lanka första gången och 19 år sen andra gången! Oj vad tiden går! Vi var där på semester, helt underbart! Jag och min dåvarande man åkte runt till olika byar och såg oss omkring. Vi blev hembjudna av byborna och fick se hur de bodde och de bjöd på äkta singalesisk mat. Vi åkte katamaran också minns jag och vi red på elefanter. Andra gången vi var där hade vi våra två barn med oss, 3 och 4 år gamla. Då stannade vi i 3 veckor. Underbar semester! Fantastiska människor!

  Kanske skulle ta och göra ett blogginlägg om detta?!
  Undra om jag har några bilder kvar...

  Kram kram

  SvaraRadera
 5. Åh tack ..står med på listan över ställen jag skulle vilja besöka. hade ju varit jättekul om du gjorde ett inlägg.

  Kram på dig däruppe i snön ;)

  SvaraRadera
 6. Åh vilka fina krukor! Jag sätter upp dom på min "vill ha lista" !
  Tyvärr är det långt till Götebort från Gävle, så jag får väl önska än så länge, hälsningar från ett grått, regningt å trist väder i Gävle.
  Kram Helena

  SvaraRadera