10 september 2012

Danskt kök
Ihop med allt det vita så blir de där prylarna som jag växte upp med på 70-talet helt ok när man ser det så här i inredningstidningen Bolig
Men det räcker med att ha växt upp med sån keramik och lampa  .....man fick liksom en överdos av grönt , orange och brunt  där p å70-talet ....sådär så det räcker för all evighet ;)


 Minns kompisens föräldrar som hade oranga tapeter och illgröna köksluckor i köket  och varenda burk, kruka och  hushållsmaskiner hemma hos oss var också i de där färgerna ett tag.

Så de får ingen ny tid ihop med mig ...*skrattar...däremot skulle gärna bordet och stolarna välkomnas.

Bilder Pernilla Kaalund för Bolig 

10 kommentarer:

 1. Hahaha, ja de där färgerna kommer och går som sagt. Jag kommer också ihåg kmbinationen av färger från när jag var liten. De där stolarna är riktigt fräcka! De får gärna flytta in hos mig också :-) Ha en bra start på veckan!

  SvaraRadera
 2. Ja, jag minns också! Minns våra gula köksluckor med bruna knoppar... Minns kompisens orangeblommiga toalettväggar... eller den andra kompisen, som hade träluckor i köket med gröna glasknoppar! ;)
  Nä, jag dissar nog oxå 70:talsfärgerna tror jag. Men min mamma har en tillbringare/vas efter min farmor, som just är olivgrön m orange blommor, den skulle jag vilja ha, för den är så fulsnygg, på nåt skönt sätt! Fast var i mitt hus den skulle platsa? Det vet jag inte ;)

  Ha en toppenstart på nya veckan!

  Kram/Maria

  SvaraRadera
 3. Ja så känner nog jag också. Född 69, så det är nog mer 80 talisterna som välkomnar den trenden. Men enstaka saker får gärna bo hos mig. Om du förstår vad jag menar.
  Ha en fin dag!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 4. Men...titta lite extra på keramikvasen...tycker den är urläcker!!!! Lampan också!!! fast den skulle jag kanske inte ta in i min inredning idag, men visst är den läcker!!! jag har också växt upp med dessa bruna, orange och gröna saker som fanns överallt, kanske därför jag har svårt att få in grönt hemma?? Däremot växer mina känslor för orange sig starkare och starkare;))

  Jag trodde att dom lovade sol idag, men här utanför Göteborg är det alldeles grått...hur är det i stan??

  ha en fin dag i alla fall!!
  //lisamaja

  SvaraRadera
 5. Snyggt! Själv älskar jag det! Men jag växte ju upp mest på 80/90-talet och har därför lite svårt för pasteller och överdådiga skinnsoffor ;)

  ha en fin måndag!! kram

  SvaraRadera
 6. Jag gillar det:) Men jag är ju född på 80-talet, så jag missade det nog:)

  Ha en fin start på veckan!

  Kram

  SvaraRadera
 7. Hihi, gul/orange köksluckor med bruna knoppar hade vi också när jag var liten:)).
  Ha en fin måndag.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 8. Ja vissa färger har man verkligen fått nog av! Och märkligt nog så fastnar man för dom ändå ibland!!
  Ha en bra dag! Kram!

  SvaraRadera
 9. Ja herre Gud man fattar inte att det var sååå snyggt. Å andra sidan så kanske man kommer skaka på huvudna om 20 år när man ser att alla.. Nästan kör svart vitt day home, house doctor och Tinek... Osv nästan lika på ALLA bloggar. Trist tycker jag. dö trist. Samma märken. Köper en känd bloggare nåt är de flesta inte sena hänga på...!?!
  Visst är det så? Samma med kläder. Odd m och chilinorway blir jag illamående på. Har trötttttnat!!! Så fruktansvärt mycket. Helt otroligt att alla blir så påverkade.
  Kram på dig vännen
  Eva

  SvaraRadera
 10. Håller med dig, i lagom dos blir de där knalliga prylarna från 70-talet riktigt kul. Jag har en sån där Bumlinglampa men fegade lite och köpte en vit... :)
  Kram Monica

  SvaraRadera