30 juni 2012

Att "ramla" in på Rosenfest i Trädgårdsföreningen


.... ja, det var vad jag gjorde  idag.
Jag skulle bara gena genom parken men blev  tvungen att stanna och titta på alla , alla, ALLA fantastiskt vackra rosor som blommade och på de fina konstellationer som byggts upp.
 Trädgårdsföreningen i Göteborg kör under denna helg  Rosensfest 2012

( så är ni i stan imorgon så rekommenderar jag verkligen att gå dit) 
I växthuset hade man hade dukat upp med alla olika sorters rosor i vas och med namn till .......perfekt om man funderar på att plantera rosor och inte vet vad man ska välja. 
Måste verkligen rekommendera ett besök parken i vanliga fall också  om man vill hitta inspiration till rosenplanteringar.
Det finns hur många olika sorter som helst och till alla finns det tillhörande namnskylt.

 Och självklart var det försäljning av växter  bla Karin  BlomsterKonstnären  som vanligtvis håller till i sin fina blomster butik i Vasastan. Och så nästan det bästa av allt ....guidning över historia, skötsel och beskärning av rosor av en av parkens anställda ( superduktig ) . 
Trädgårdsföreningen kommer köra guidningar alla dagar nu i Juli , där man kan fråga om allt  så logga in på hemsidan om du är intresserad....tror jag ska titta in på ytterligare en guidning  någon dag .
Ska lägga in lite bilder imorgon på en jättefin dukning gjord av Gunnar Kaj  ( det är även han som gjort konstellationen på de två översta bilderna) och det är han som vanligtvis står för blomsterarrangemangen på Nobelmiddagarna.och till sist.....
så här ser det ut i bakfickan på en äkta trädgårsmästare....*ler
9 kommentarer:

 1. Oh, så vackert. Jag hinner inte in så jag får njuta av dina fina bilder :)

  SvaraRadera
 2. Man blir härligtvglad när man ser dina foton på alla vackra rosor!
  Men HUUUR nära trädgårdsmästar´n smög du med kameran egentligen??? ;) *skratt*
  Kram på dig!
  /Maria

  SvaraRadera
 3. Åh, vad trevligt, ljuvligt, underbart! Jag hinner inte gå dit ....
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Så bra att man kan se rosorna i vas med namnen jämte... lätt att jämför dem då när de är placerade så. Smart! Jättefina bilder!! Kram

  SvaraRadera
 5. Åh vilken tur att du tog den genvägen... blir himla sugen på att ta mig dit imorgon, men det var ju just det, med allt roligt..;) Kanske får nöja mig med att njuta av dina bilder + alla andra fina inlägg som jag missat, för att jag varit ute och kört så mycket:)
  Varm kram du fina bloggvän

  SvaraRadera
 6. Oj...och att ramla in på din fina blogg! :-) Hittade den via Milla. Vackra rosor!!! Ha en fin dag! / C

  SvaraRadera
 7. Och vi lägger till dig! :-) Vi ses igen! Ha en härlig söndag...jag har lurat med mig mannen till IKEA idag...måste ta en trisslott också för plötsligt händer det Hihi Kram Charlotte

  SvaraRadera
 8. Åh vad fantastiskt där hade jag gärna tillbringat
  ett gäng timmar:)

  SvaraRadera
 9. ah vilka ljuvliga bilder. Jag blir helt rossjuk när jag ser dom.

  SvaraRadera