9 maj 2012

Äntligen ...!!!har diskhon anlänt ...och köksrenoveringen kan gå vidare.Diskhon  ( en Intra frame)  ska nu underlimmas i bänkskivan ( som blev en vit lamninat ?! ...efter många turer ) och när den sen är på plats kan elektriker , rörmokare och kakelsättare få komma och göra sitt......ja , det känns som det blev världens mest utdragna renovering det här....men, men....nu är vi på G igen .

Jag går här och är barnsligt förälskad i det Italienska granitkaklet som ska upp som stänkskydd...åh ,jag  tycker det är jättefint.
Hoppas nu att det inte ser konstigt ut med så stora plattor. ( plattorna är 60x60)
Jag tänker välja en fog som är färgmässigt så nära plattan man kan få.

Sen går jag också och tittar på det här fyndet ;) Lampan jag köpte för 150 kr  på fyndavdelningen på Ikea  ....funderar på om jag ska spraymåla den svart ....eller behålla den träfärgad ....men ...jag får nog fundera lite till.....
...de här bilderna från DAY BIRGER ET MIKKELSENS kök i deras hus i Karibien är det som inspirerat till inköpet av lampan..


8 kommentarer:

 1. Vad spännande med diskhon!!! Ska bli kul att se allt på plats sen:) Och vilken superhäftig lampa! Jag har också en träfärgad lampa som jag norpat från svärmors härbre, har tänkt den till bibblan och är också i valet och kvalet om jag ska den måla den eller inte, men det lutar åt att låta den vara träfärgad (om den inte är för missfärgad och lortig efter att ha legat i garaget i ett halvår:))) Jag tycker om det trärena men det måste vara i balans med övrig inredning!

  Oj vad kul att se hur du gör!!

  Stööööööööööööörsta onsdagskramizen aka

  SvaraRadera
 2. Vad spännande med diskhon!!! Ska bli kul att se allt på plats sen:) Och vilken superhäftig lampa! Jag har också en träfärgad lampa som jag norpat från svärmors härbre, har tänkt den till bibblan och är också i valet och kvalet om jag ska den måla den eller inte, men det lutar åt att låta den vara träfärgad (om den inte är för missfärgad och lortig efter att ha legat i garaget i ett halvår:))) Jag tycker om det trärena men det måste vara i balans med övrig inredning!

  Oj vad kul att se hur du gör!!

  Stööööööööööööörsta onsdagskramizen aka

  SvaraRadera
 3. Vad spännande med köket. Hoppas på lite bilder. Jag hade inte målat lampan svart.
  Ha en skön kväll. Anita

  SvaraRadera
 4. De där bilderna har jag kvar på näthinnan sen jag såg dem i tidningen, så jäkla snyggt!
  Liknande korgar sålde de på Blomrum i vintras, jag ångrar att jag inte köpte..
  Vilket Netto handlade du olivträdet på?

  kramen

  SvaraRadera
 5. Wow, vilket kök! Det är ju jättesnyggt att ha lampan som den är!
  Vi har oxå en underlimmad Intra-diskho ;)
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Men såååå fint kakel som stänkskydd. Det är verkligen skitsnyggt! Och lampan....kanon. Om jag hade varit som du hade jag hängt upp lampan som den är först. Du kan ju alltid ta ner den och spraya senare... :)

  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 7. Så spännande att det börjar bli klart, och jätte cool lampa! Kram Nilla

  SvaraRadera
 8. galet smygg platta! jag vill ha marmor jag.. vi har oxå vit laminat, kostar ju en hel del den där cararran.. :(
  Men shit vad fint du får det!!
  KRAM!

  SvaraRadera