1 oktober 2015

Eco Simplicity - Eco Wallpapers nya tapetkollektion designad av Emma von Brömssen



Efter att ha bloggat några år nu kring  inredning så har jag fått en och annan favoritdesigner och en av dem är Emma von Brömssen . Jag är väldigt förtjust i hennes sätt att designa och uttrycka sig med vackra mönster .Så det var med stor förväntan jag tog mig till en lägenhet på Aschebergsgatan här i Göteborg idag där pressfrukosten för Eco Wallpapers nya tapetkollektion Eco Simlicity  designad av just Emma von Brömssen , hölls.


Den fantastiskt vackra sekelskiftesägenheten med utsikt över Vasaparken hade  tapetserats upp med tapeter från Kollektionen Eco Simplicitys  och i köket stod Therese från Latterian  som vanligtvis hittas nere  i antikhallarna här i  Göteborg och bjöd oss på en superlyxig frukost som vi intog medan Emma och Eco Wallpapers designer Madeleine Sidemo visade den nya tapetkollektion och berättade historien om hur den  kommit till .



Och det visade sig att det var en tapetkollektion som uppstått genom några riktigt gamla mönster i en antikvitetsbok som hittats på en marknad nere i Tyskland  och tillsammans med  inspiration från asien och lite  modern skandinavisk stil har det resulterat i den här kollektionen . Kollektionen Eco Simplicity består av tio olika mönster och har jobbats fram så att de ska kännas som tapeterna målats med penseldrag på risppapper , ett använt returpapper ,sidentyg  eller som man gjort hederliga gamla tryck av potatis .Och med dova färger , tunna linjer , små detaljer  och olika tekniker i tryckningen av tapeterna har man lyckats trolla fram just den här känslan och fått en väldigt varm , diskret och elegant kollektion, och snudd på alla mönster blev personliga favoriter men allra vackrast var ändå den dansande tranan , Dancing Trane , som syns på översta bilden tycker jag.


Och det är ganska fantastiskt att se vad mycket mer karaktär ett rum får med tapeter och  efter att ha sett de här upptapetserade fick jag mer lust än någonsin att sätta tapeter här hemma med.








Pressade växter från Emmas egna trädgård fanns på tapeten,  Botanica, och om jag inte minns fel hade den tryckts sex gånger genom valsar i tryckeriet i Borås för att få fram mönster.



Lägenheten har förresten nu under dagen lagts ut för försäljning  hos Lundins fastighetsbyrå och vill du se fler bilder på tapeterna och lägenheten kan du klicka in HÄR.
( Jag tippar att den kommer ligg högt upp på ombloggade lägenheter den här veckan ) 

Varmt tack för en fin presentation och trevlig frukost och stort lycka till med kollektionen Emma , Madeleine och Eco Wallpaper .

Och den 18 November ska ni kunna hitta tapeterna ute i butik .

.......
Pernilla




Foto : Pernilla N / PIAZZAN
Stylingen av lägenheten är gjord av Intro Inred 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar